Lovitură de teatru la Budapesta. Referendumul anti-imigranți, INVALID. Soluția lui Orban. UPDATE

Lovitură de teatru la Budapesta. Referendumul anti-imigranți, INVALID. Soluția lui Orban. UPDATE
Publicat: 03/10/2016, 00:29

Peste 8 milioane de maghiari au fost chemați duminică la urne pentru a se pronunța în cazul cotelor obligatorii de refugiați, convenite la Bruxelles și care revin fiecărui stat membru UE. Întrebarea la care trebuiau să răspundă a fost: „Vreți ca Uniunea Europeană să decreteze o relocalizare obligatorie de cetățeni non-ungari în Ungaria, fără aprobarea parlamentului ungar?”

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a salutat faptul că referendumul din Ungaria a fost invalidat ca urmare a neparticipării la vot.

„Ungurii au arătat că sunt mai europeni decât guvernele lor”, a spus Asselborn.

În vreme ce opoziția anunță eșecul răsunător al lui Viktor Orban, în tabăra premierului lucrurile sunt judecată ținând cont de cele 98 de procente dintre maghiarii care au votat împotriva cotelor obligatorii.

Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional în legătură cu rezultatul referendumului privind cotele de imigranți. Întrebarea este simplă, a spus Orban: „Poate Bruxellesul, comunitatea democratică a statelor europene, să își impună voința într-un stat membru în care peste 90 la sută din participanții la vot resping acea voință?”. El a promis că va face totul pentru a se asigura că acest lucru să nu se va întâmpla.

Guvernul ungar a primit autorizația de a apăra țara împotriva cotelor de imigranți impuse de Uniunea Europeană, a declarat și vicepremierul ungar Zsolt Semjen, după închiderea urnelor.

Sursa Foto: Facebook/Orban Viktor

„Mulți vor urmări ce se întâmplă duminică în Ungaria, și în timp ce poate părea că decidem asupra unei probleme simple, de fapt totul este în joc, ceea ce afectează soarta Ungariei și a Uniunii Europene”, a scris Orban într-un articol publicat în presa maghiară cu o zi înaintea referendumului.

El a făcut legătura între situația cu care se confruntă țara sa și poziționarea sensibilă a acesteia la nivel geografic, precum și cu faptul că statul a devenit centrul „confruntărilor europene actuale”. „De noi depinde să oprim migrația amenințătoare în masă dinspre sud, la granițele Europei”, a avertizat el.

Imigrația necontrolată este o adevărată amenințare, a scris oficialul ungar. „Într-adevăr, acesta este doar vârful asibergului”, a mai spus el, adăugând că adevărata presiune va apărea atunci când milioane de persoane din mijlocul Africii vor începe să imigreze.

Viktor Orban a mai subliniat că este evident că imigranții care călătoresc spre Germania, Austria și Suedia nu sunt refugiați, ci persoane care se află în căutarea unui standard de viață mai bun.

„În același timp, în calitate de creștini, relația noastră vizavi de imigranți este de așa natură încât îi vedem ca victime”.

„Ei sunt victime ale conflictelor locale și ale politicilor liberale europene care îi fac să creadă că pot veni în aici și că aici vor găsi Pământul Făgăduinței”, a scris Orban, adăugând că de vină sunt politicile Bruxellesului.

El a precizat că imigranții care ajung în prezent în Europa nu vor rezolva problema deficitului de competențe de pe piața forței de muncă.

„Dacă vrem cu adevărat să ajutăm, atunci ajutorul trebuie dus mai degrabă acolo decât să aducem problema aici”, a scris acesta.

Ungaria este primul stat, și la momentul actual, singurul stat membru UE, unde se cere părerea oamenilor privind imigrația, a spus el, adăugând că a devenit „parte din viața europenilor” ca „elita Bruxellesului” să ia decizii fără să îi consulte. „Am dori să punem capăt acestei practici”.

El a spus că este de asemenea nevoie de votul celor susțin Europa, ideea care stă la baza întemeierii UE și diversitatea națiunilor europene. „În față se află fie reînoirea Uniunii Europene, fie dezintegrarea acesteia”, a mai notat Orban.

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a salutat faptul că referendumul din Ungaria a fost invalidat ca urmare a neparticipării la vot.

„Ungurii au arătat că sunt mai europeni decât guvernele lor”, a spus Asselborn.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Moartea ei a lăsat un...
Buletin furat sau pierdut în străinătate. Procedura de urmat pentru revenirea în țară
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Programul „Străzi deschise” în weekendul 11 și 12 mai: Ce au pregătit organizatorii?